Golftoernooi Puikman Open bij Vitesse

Foto boven:
Golfpro Cees Grijzenhout legt in een clinic de basisprincipes van het spel uit. (Foto: aangeleverd)

Castricum – Op zaterdag 2 september zal op de velden van Vitesse ’22 voor de veertiende maal het Puikman Open Golftoernooi worden gespeeld. Tijdens de jaarlijks door Vitesse georganiseerde veiling hebben de spelers van wat vroeger het roemruchte derde seniorenteam was tien kavels ter beschikking gesteld aan de hoogste bieders. Allen verkregen zij het recht om met vier personen deel te nemen aan het prestigieuze evenement.

Voor de gelegenheid zal het volledige Vitesseterrein worden omgebouwd tot een heuse golfbaan: tien holes, een driving range, chipping area en putting greens. Rond het middaguur zullen de deelnemers worden verwelkomd door het organisatiecomité, waarna golfpro Cees Grijzenhout in een clinic de basisprincipes van het spel uitlegt. Vervolgens krijgen de spelers de gelegenheid om hun drives, chips en puts te oefenen en te perfectioneren. En dan begint de prestigieuze strijd! Wie zal er met de eer gaan strijken?

De afslag vanaf de Papenberg is ook dit jaar weer een onderdeel van het toernooi. (Foto: aangeleverd)

Maar liefst tien holes zijn uitgezet, waaronder enkele oude bekende voor de deelnemers die al eerder aanwezig waren op het toernooi. Zo zal de afslag vanaf de Papenberg niet ontbreken en wordt de traditionele quiz weer gespeeld. Daarnaast is de organisatie er in geslaagd een aantal nieuwe elementen aan de baan toe te voegen, waarmee de spelers punten kunnen vergaren. De deelnemers zullen gedurende het gehele evenement worden voorzien van hapjes en drankjes die in stijl zullen worden rondgebracht met golfkarretjes. Tenslotte zal de dag passend worden afgesloten met een door slagerij Van Der Meer en Johanna’s Hof aangeboden buffet. Het belooft een prachtige dag te worden!