Goede wedstrijd CAS RC tegen Eemland wordt niet beloond: 20-41

Castricum – Ondanks een met name zeer goede eerste helft werd de thuiswedstrijd van CAS RC tegen landskampioen Eemland uiteindelijk met 20-41 verloren, waardoor de club daalt naar de vijfde plaats in de play-offs voor het landskampioenschap. In eerste instantie is het doel de vierde plaats weer te heroveren, waardoor plaatsing voor de halve finales kan worden bereikt.

CAS RC kwam aan het begin van de wedstrijd veel beter dan Eemland uit de startblokken. Na enige tijd werd de aanhoudende druk benut met een penalty kick die door Hein Knoop werd verzilverd: 3-0. Het team uit Castricum bleef het beste van het spel houden in de eerste helft en na enige tijd kon vanuit een driving maul de eerste try worden genoteerd op naam van Roy Schermer, gevolgd door de conversie door Hein Knoop: 10-0. Pas nadat deze voorsprong was bereikt kon Eemland de eerste punten noteren via een try aan de andere zijde, hierna benutte CAS RC nog een penalty kick waardoor de halftime score van 13-5 werd bereikt.

Tweede helft

Na rust kwam Eemland echter zeer sterk terug en nam het initiatief over in de wedstrijd. Mede met behulp van een aantal sterke wissels werden vier tries op rij gemaakt, waarvan één met conversie, waardoor ook de score draaide naar 13-27. Op dat moment kon CAS RC nog wat terug doen via een fraaie rush van Jort Doornenbal afgerond met een try met conversie ( 20-27), maar hierna was het helaas op voor CAS RC. Eemland trok uiteindelijk via nog twee tries met conversie definitief de winst naar zich toe: 20-41.

Het volgend weekend ligt de Heren Ereklasse stil in verband met de interlandwedstrijd Nederland-Spanje. De Dames van CAS RC spelen zondag om 15 uur op Sportpark Wouterland tegen Utrecht. (Foto: Theo Beentjes)