Goede focus bij Meervogels

Akersloot – Meervogels moest zondagmiddag de laatste kans pakken om aansluiting ter behouden bij de twee koplopers in de 3e klasse B. Alhoewel Limmen al een behoorlijke voorsprong heeft opgebouwd, is Meervogels nog niet van voornemen om zich daar bij neer te leggen. De tweede plaats is echter het eerste doel om op te richten en daarom was een overwinning op directe concurrent Koedijk zondag noodzaak. Dat moest met een aangepast eerste elftal gebeuren, want blessures en wintersport waren hinderlijk voor onze trainer-coach. Toch was een logische opstelling en organisatie het gevolg en Meervogels wist wat het moest doen.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Een uitstekende beginfase was het gevolg en dat Koedijk het eerste kwartier met een 1-0-achterstand mocht ingaan was een wonder. Alleen Jelle van der Eng rondde goed werk van uitblinker Thom van Diepen af, maar Meervogels liet na om Koedijk al na 15 minuten kansloos achter te laten. Door het goede voorchecken en snel voorwaarts spelen was Meervogels heer en meester en Koedijk slechts speelbal. De 2-0 viel pas na 37 minuten: het was Tijmen Smit die een corner prima binnen werkte en daarmee de ruststand bepaalde op 2-0. Daarmee mocht Koedijk blij zijn, want 4- of 5-0 had zeker gekund. Een pluim voor de spelopvatting van onze geelzwarten.

Tweede helft

Koedijk had vast andere plannen na rust, maar Meervogels wist het eerste kwartier na rust te gebruiken om de winst veilig te stellen: Tom Adrichem was deze zondag zeker niet gelukkig in de afronding, maar zijn knik met de kop bij 3-0 was uitstekend. Toen collega-spits Lex Broertjes bij 4-0 zijn individuele kwaliteiten liet gelden, was de partij wel gespeeld. De thuisclub vergat toen Koedijk echt te geselen en een paar noodzakelijke wissels volgden aan Meervogels-zijde. De olie was even uit de machine en het andere geelzwart (nu zwart) profiteerde via een counter (Remco Reinhard) en een magistrale vrije trap van good-old Tom Hofkamp. Zo werd het toch nog 4-2, waar een uitslag van 6-0 meer op zijn plaats was. De broodnodige winst was echter binnen en spannende weken volgen.

Het gelijke spel tussen koploper Limmen en achtervolger FC Purmerend geeft Meervogels het vertrouwen dat er nog van alles mogelijk is en wel te beginnen aanstaande zondag:

  • 11.30 uur Always Forward 2 – Meervogels ’31 2 (een topper: nummer 2 tegen 1 !!!)
  • 14.00 uur Meervogels ’31 1 – Alcmaria Vitrix 1

Het talrijke publiek van zondag hopen we ook dan weer terug te zien!

Op de foto:
Offensieve actie Jens Verduijn. (Foto: Jacky Adrichem)