Goed weekend voor Meervogels-selectie

Akersloot – Een goed weekend? Voor zover je dat nu nog kunt zeggen: als club zijn we met de huidige maatregelen toch weer behoorlijk de dupe. Anderhalve kop langs de lijn, waar velen anders de weg naar Cloppenburch hadden gevonden. Afijn, we moeten het ermee doen… In de ochtend boekte ons tweede team toch eindelijk weer een solide overwinning: met 5-2 werd Spirit’30 weer naar Hoogkarspel gestuurd en kunnen we weer een beetje naar boven kijken.

Door Nico Adrichem

Om even voor vieren wist onze hoofdtrainer Wouter Blokdijk te vertellen dat het goed is dat voetbal geen jurysport is: dat klopt, maar de vastberadenheid van ons eerste elftal deed mij toch wel goed. In de eerste helft bij vlagen redelijk voetbal tegen het stugge, afwachtende SVA, dat altijd op kansjes loert via hun gevaarlijke rechterspits Rijkhoff. Dit gevaar werd vandaag geneutraliseerd; alleen de uitvalbeurt van zijn bewaker Thom van Diepen baarde enige tijd wat zorgen. Uiteindelijk liep het af met een sisser en daar kon de apart fluitende scheidsrechter Smit ook niets aan veranderen.

In deze eerste helft een heerlijke goal van Tom Adrichem en vlak voor rust een rebound van Stijn Beentjes: 2-0. Pas daarna enkele hachelijke momenten voor doelman Cas Hoogland, maar hij stond vandaag wederom zijn mannetje. Na rust moest SVA het spel maken en daar hebben zij toch wel erg veel moeite mee. Het was een kolfje naar de hand van Meervogels, dat echter vergat in de omschakeling vooruit de Assendelvers pijn te doen. De consequentie van de vele positiewisselingen bleek hierin toch zichtbaar.

Vlak voor tijd de definitieve beslissing toen opnieuw Tom Adrichem zijn hoofd tegen een voorzet van Tim Olgers kreeg en de 3-0 aantekende. We komen dus een beetje op stoom, maar of we daar wat aan hebben in deze fase….? Ik denk het niet. De nieuwjaarwedstrijd zou zo maar weer eens de eerste partij kunnen worden… Veel sterkte allemaal.

Op de foto:
Meervogels’31 juicht voor de 1-0. (Foto: Lynn Adrichem)