Goed draaiend FC Castricum verslaat hardwerkend IJmuiden

Castricum – FC Castricum blijft goede zaken doen en bindt ook IJmuiden aan de zegekar, waardoor het zich stevig in de sub top nestelt.

Door Joop Bakker

Zowel FCC als IJmuiden begonnen wat stroef aan de wedstrijd, waardoor er in het eerste kwartier er weinig kansen te noteren waren. In de 20ste minuut is het IJmuiden die de voorsprong pakt met een aanval over rechts. Kay Brouwer brengt de bal scherp voor en het wordt afgemaakt door Joshua Domininggus; 0-1. Naarmate de wedstrijd verder vordert krijgt FCC meer grip op de tegenstander.

In de 25ste minuut raakt Carlo Vrijburg buitenkant paal en in de 30ste minuut is het Elario Zweet die de lat raakt. Uiteindelijk is het in de 36ste minuut raak voor FCC. Ernst Buijnsters speelt Elario Zweet in en deze maakt het keurig af; 1-1. Dit is tevens ook de ruststand.Na de rust zien we een heel ander FCC. De woorden van beiden trainers zullen zijn aangekomen bij de spelers in de rust en FCC zet meteen druk. We zijn nog geen twee minuten bezig of Ernst Buijnsters, die een puike wedstrijd staat te spelen, veroverd de bal en speelt direct Elario Zweet in.

Deze staat helemaal vrij en zo een twintig meter van het doel. Hij hoeft maar even te kijken waar hij hem precies wil hebben en haalt verwoestend uit. Zijn schot belandt onhoudbaar in de kruising; 2-1. In de 59ste minuut kan Sebastiaan Weber de score nog verder uitbreiden, maar helaas: zijn schot wordt door de sterk keepende goalie eruit getikt. Vervolgens kreeg FCC nog wat kleine kansjes, maar uiteindelijk bleef het 2-1. Nu afwachten of de twee laatste competitie speelrondes in december worden afgewerkt.