GGD Hollands Noorden neemt 35 mensen aan

Regio – GGD Hollands Noorden heeft 35 mensen aangenomen voor het uitvoeren van coronatests en het verrichten van bron- en contactonderzoeken. Die extra capaciteit is nodig omdat sinds begin deze maand iedereen zich kan laten testen op het coronavirus.

De organisatie had intern al personeel beschikbaar gemaakt en opgeleid om te ondersteunen bij testen en onderzoek. Daarnaast startte men een wervingscampagne voor het selecteren van nieuw personeel. Afgelopen donderdag vond de eerste selectiedag plaats. Veertig belangstellenden kregen uitleg over de GGD en de werkzaamheden. Daarnaast was er via speeddates gelegenheid voor zowel kandidaten als GGD om een indruk van elkaar te krijgen.

Op deze eerste selectiedag zijn 10 personen aangenomen om testen uit te voeren en 25 personen om bron- en contactonderzoek uit te voeren. Er volgen de komende weken nog twee soortgelijke wervingsdagen. Met het extra personeel wordt een vast coronateam geformeerd, zodat de eigen medewerkers weer beschikbaar zijn voor hun reguliere GGD-taken. Via de website www.werkenbijggdhn.nl zijn de vacatures te bekijken.