GGD daagt uit: 30 dagen gezonder!

Regio – Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden samen met GGD Gooi- en Vechtstreek en GGD Zaanstreek-Waterland opnieuw alle inwoners van Noord-Holland Noord uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Denk aan 30 dagen op tijd naar bed, niet snoepen, vegetarisch eten, elke dag 10.000 stappen zetten of elke dag je smartphone een uurtje uit. Iedereen, jong en oud, kan mee doen.

Vorig jaar deden er bijna 3000 mensen mee, waarvan acht scholen en tweeëntwintig bedrijven. 90% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. Met een nieuwe huisstijl en nieuwe samenwerkingspartners Alles is Gezondheid en The Pando Network gaat men dit jaar voor nog meer deelnemers. Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder.

haalbare uitdaging

De coronacrisis maakt ons er nogmaals van bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Maar een gezonde leefstijl is door de huidige omstandigheden en maatregelen juist een extra uitdaging. Wij helpen jou om samen met velen andere in maart in actie te komen voor je gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website www.30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden. Welke uitdaging ga jij aan?

Iedereen die woont of werkt in regio Noord-Holland kan zich tot en met 1 maart 2021 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. De eerste 250 deelnemers ontvangen een startpakket. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld, op afstand, tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, buiten zijn, op tijd naar bed, of 30 dagen zonder alcohol. Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om je gezonder te voelen.

Het doel van de actie is in 30 dagen je gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert om op een positieve manier een uitdaging met jezelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol. Meld je aan op www.30dagengezonder.nl en doe mee!