Gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de bibliotheek met DigiVitaler!

Castricum – Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig, want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. De bibliotheek kan je hierbij helpen.

Gedurende zes bijeenkomsten op donderdagochtend geeft een bibliotheekmedewerker uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en kun je hiermee oefenen. Men gebruikt hiervoor het lesprogramma DigiVitaler. De start is op 6 februari om 09.30 uur in de bibliotheek in Castricum. Je gaat bijvoorbeeld oefenen het zoeken naar informatie over gezondheid, het leggen van contact met een arts en het inloggen in het patiëntenportaal.

Wanneer en waar?

De cursus is voor echte beginners en bestaat uit zes bijeenkomsten op 6, 13, 20 en 27 februari en 6 en 13 maart. De bijeenkomsten zijn van 09.30 tot 10.30 uur. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek! De cursus wordt gegeven in de bibliotheekvestiging aan de Geesterduinweg 1 in Castricum.

Aanmelden

Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan bij de klantenservice op telefoonnummer 072 5156644 of via taalhuiscastricum@bknw.nl. Na je aanmelding wordt contact opgenomen om je deelname te bevestigen. Er kunnen maximaal acht mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. (Foto: aangeleverd)