Gezellige Sinterklaasloop voor jong en oud bij AV Castricum

Castricum – Zondag 1 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum  de tweede van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen. Iedereen kan meedoen en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,0 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand en zijn een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een maand later.

De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 kilometer. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Ouders kunnen met de kinderen meelopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 2,3 kilometer of de 4,0 kilometer. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering. Voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Van tevoren inschrijven voor de loop is aan te raden dat kan tot en met vrijdagavond 29 november via www.avcastricum.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook dat is alleen iets duurder. Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4,0 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.50 uur.

(Foto: Nico Lute)