Gezamenlijke studiedag in aanloop naar fusie

Woensdag 20 september hebben de teams van de Vrijburg, Molenhoek en Binnenmeer wederom een gezamenlijke studiedag gehad. In de aanloop naar de fusie en de ontwikkeling van een Integraal Kind Centrum in het Centrumplan wordt de samenwerking steeds intensiever. Na de eerste studiedag in februari is een projectgroep, bestaande uit collega’s van de drie scholen èn een externe begeleider, aan de slag gegaan met de te vormen missie en visie van de toekomstige fusieschool en het IKC.

De leden van deze projectgroep stonden afgelopen woensdag bij Tabijn te trappelen om de andere collega’s te ‘updaten’ over de stand van zaken en verder mee te nemen in dit proces.

De hele ochtend hebben zij met elkaar verder ‘gebouwd’ aan het nieuwe IKC- en onderwijsconcept.

De middag stond ‘Bouwen aan…’ ook centraal, maar dan bij een teambuildingsactiviteit in sporthal ‘de Meet’. De teams werden bij Tabijn opgehaald met een oude schoolbus. Getooid met ‘veiligheidshelm’ en veiligheidsvest werden zij vervoerd naar sporthal ‘de Meet’. Daarbinnen gekomen bleek de hal te zijn omgetoverd tot een gigantische bouwplaats…wat zag dat er fantastisch uit! Op deze bouwplaats werden in 13 groepen onderdelen gefabriceerd voor één gigantische vlieger. Iedere groep bestond uit collega’s van de drie verschillende scholen. Het was nog ‘aanpoten’ geblazen en er moest goed worden samengewerkt.

Na ongeveer anderhalf uur werden de onderdelen naar het ernaast gelegen ijsbaanterrein gebracht, waar de onderdelen met elkaar werden verbonden tot één prachtige vlieger. Gelukkig stak er ’s middags een lichtje briesje op, waardoor het oplaten van de vlieger ook voorspoedig verliep…het was een spectaculair gezicht. Tijdens de show met de vlieger waren ook Wethouder A.A. Tromp van de gemeente Uitgeest en Carla Smits ,voorzitter van College van Bestuur aanwezig.Alle leerlingen waren deze dag vrij i.v.m. een studiedag. (foto: Ger Bus)