Gezamenlijke inkoopactie energiebesparende maatregelen gestart

Castricum – Begin november starten CALorie en de gemeente Castricum met een grootschalige inkoopactie voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met ‘Winst uit je woning’. Alle woningeigenaren met een eigen dak ontvangen een brief met informatie over de actie. Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in isolatie nog sneller terugverdiend worden. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven op http://www.calorieenergie.nl/isolatieactie

Met vloerisolatie en isolatieglas wordt er energie bespaard en wordt het huis een stuk comfortabeler. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De kosten hangen natuurlijk af van de grootte van het huis en van het type isolatie. Een adviseur van Winst uit je woning informeert bewoners hierover tijdens een onafhankelijk bezoek aan huis. Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen met de ‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’ van de Rijksoverheid tot maximaal twintig procent subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze lokale inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Winst uit je Woning regelt de subsidieaanvraag.

Om bewoners over de actie te informeren, organiseren CALorie en gemeente twee informatieavonden. De avonden starten om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur:

Maandag 18 november 19.00 uur – Vredenburg, Dusseldorperweg 64, Limmen
Woensdag 20 november 19.00 uur – Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Castricum

Bewoners met vragen bellen met de servicedesk op: 023-5836936.

(Foto: Pixabay)