Gezamenlijk concert Emergo en Psalm 150

Castricum – Op zondag 23 juni geeft het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo een concert samen met het jubilerende fanfareorkest van muziekvereniging Psalm 150 uit Dinxperlo. Het concert vindt plaats in het Jac. P. Thijsse College aan De Bloemen 65 en begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Kaarten zijn via https://emergo.org/winkel te bestellen en ook aan de zaal verkrijgbaar.

Dit jaar bestaat de vereniging uit Dinxperlo 125 jaar. Dat jubileum wil de vereniging vieren door zich van alle kanten te laten zien (en vooral horen). Niet verwonderlijk dat de jubilaris graag van zich wil laten horen tijdens het concert van Emergo. Het A-orkest van Psalm 150 speelt in de hoogste afdeling (concertafdeling) en heeft daardoor een grote naamsbekendheid gekregen in de fanfarewereld.

Onder leiding van dirigent Tijmen Botma zal het orkest op 23 juni een gevarieerd programma ten gehore brengen. Datzelfde doet ook het fanfareorkest van Emergo. Onder leiding van dirigent Erik van de Kolk staat de klassieke tweede Slavische Rapsodie van Carl Friedemann op het programma. Daarna schakelen de veelzijdige leden van het orkest moeiteloos over op onder andere het Zuid-Amerikaanse Destino: Tango! en de superswing in John Brown’s Body. (Foto: Psalm 150)