Geweldige impuls voor geplaagde horeca in Castricum

Castricum – Een lang gekoesterde wens van horecaondernemers René Streefkerk, Kjeltt van der Laan en John van Hoogdalem; een terras aangepast aan de huidige tijd. Dat zal dus inhouden dat op het Dorpsplein Grand Café Balu, restaurant Brutaal en Johnny’s Café een prachtig overdekt terras, ook wel buitenruimte genoemd, installeren, waar het ook in de winter heerlijk toeven is. Zeker de eisen rondom corona hebben eraan bijgedragen naar mogelijkheden te zoeken om bezoekers verantwoord te huisvesten en ook nog grotere service te bieden.

Door Aart Tóth

Ondanks de sluiting rond coronaregels gaan de horecaondernemers investeren in een nieuw terras om de gasten een betere en aangenamere plek te bieden. Dit zowel in de zomer als in de winter. Dus in deze geplaagde tijd voor de horeca een geweldige opsteker, maar zeker ook voor toekomstige bezoekers ervan. Intussen wordt eind maart de vergunning verleend en zal half mei worden begonnen met de bouw van de terrasoverkapping. Om u vast een indruk te geven, zie de art-impressie bij dit artikel.

Is nu nog alles geregeld via grote uitschuifbare zonneschermen, waar je bij wind toch niet echt lekker zit, dat gaat allemaal wat luxer worden met prachtige elektrisch bedienbare zijwanden tussen de terrassen. Daarboven een in- en uitschuifbaar dak, waar je bij mooi weer in het zonnetje zit en bij slechter heerlijk beschut. Het is voor de plaatselijke horeca een must om zo ook in de toekomst bezoekers plezierig te kunnen vermaken en zelf het hoofd boven water te kunnen houden.

Positieve reacties

Het ‘Kernteam’ van Castricum staat zeer positief tegenover de plannen die zeker een verrijking voor Castricum als geheel zullen inhouden. Zelfs het college van burgemeester en wethouders is enthousiast om het Dorpsplein positief voor de dag te laten komen. Daarbij de duurzaamheid in het plan, waar niet onnodig energie de lucht in gaat, spreekt hen aan. Ook Henk Ruijter van het project ‘Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden’ laat weten: ,,Zo’n terras betekent een verfraaiing van het Dorpsplein en een nog mooiere plek om te genieten voor bezoekers. Een aanwinst voor Castricum. Helemaal in lijn met wat we in ‘Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden’ nastreven.”

René, Johnny en Kjeltt zijn dan ook zeer positief om het Dorpsplein een chique uitstraling te geven. Bijkomend voordeel voor omwonenden is, dat er minder terrasgeluiden te horen zullen zijn door de elektrisch bedienbare zijwanden. Laat het voorjaar en de zomer maar komen, horen we nu al roepen. Natuurlijk gaan de ondernemers er ook vanuit dat er binnenkort een ruimer beleid komt rondom coronaregels en bezoekers wel of niet in aangepaste vorm kunnen genieten van een hapje en drankje op een Castricums terras. (Foto: aangeleverd)