Gevarieerde kunst in het gemeentehuis

Vanaf donderdag 20 oktober is in het gemeentehuis tijdens de openingsuren een groepsexpositie te zien van drie kunstenaars uit onze regio: Marjan de Gilde, Rob Nan en Martin Leek.

Marjan de Gilde woont sinds 2013 in Uitgeest. Zij volgde haar opleiding aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag, waar zij zich bekwaamde in alle technieken op de afdeling vrij tekenen en schilderen. Zij gaf les in aquarelleren, figuurtekenen en zijde-schilderen en exposeerde in onder andere Soest en Zaltbommel. In opdracht maakt zij tekeningen en schilderijen van personen, huizen en veel bloemen.

Martin Leek werd na het doorlopen van de Amsterdamse kunstacademie etaleur voor grote warenhuizen. Daarnaast schilderde hij tal van aquarellen, maar werkte ook in olieverf en acryl. Hij exposeerde zijn werk op veel plaatsen in Nederland. ‘Ik heb niet echt een vaste stijl,’ zegt hij. ‘Wat op een bepaald moment goed voelt zet ik ook zo op doek of papier.’
Na zijn pensionering in 2011 klopte Rob Nan aan bij schilderdocent Joop de Beer van  Stichting De Kuil. Van hem leerde hij de eerste beginselen van tekenen en schilderen met waterverf. Rob Nan ging met zijn werk deelnemen aan de jaarlijkse kunstroute in Uitgeest. Daarbij had hij veel steun aan het schilderen aan de hand van thema’s, zoals cultuur, sport en spel. Na de kunstroute is dit de eerste keer dat hij zijn werk op een expositie laat zien.

 

Foto:

Een portret in waterverf door Marjan de Gilde, te zien in het gemeentehuis