Gevarieerd Muziektuinen Festival

Castricum – Als de weergoden willen meewerken vinden aanstaande zondag in tien Bakkumse en Castricumse tuinen muziekoptredens plaats die gratis toegankelijk zijn. De organisatie is in handen van Han Heevel en zijn echtgenote Luke. Voor elke locatie geldt een maximaal aantal bezoekers, dus aanmelding vooraf wordt aanbevolen.

Door Hans Boot

Han Heevel vertelt wat er ten grondslag ligt aan zijn Muziektuinen Festival: ,,In 2019 zijn we begonnen met het organiseren van tweemaandelijkse tuinkamerconcerten in onze woning aan de Stetweg. Vanwege corona waren we genoodzaakt om daarmee te stoppen. Toen de maatregelen wat werden versoepeld heb ik nagedacht over een andere vorm van optreden en kwam op het idee om dat te doen in de buitenlucht in verschillende tuinen met meerdere muzikanten. Een aantal van hen behoort tot onze kennissenkring en na bekendmaking op de website kwamen er nog een paar bij. Voor de opzet ben ik ook gestimuleerd door het Juttersfestival in Wijk aan Zee en ‘Gluren bij de buren’ in Haarlem.” De Bakkummer doet de organisatie met zijn vrouw Luke. Zij worden ondersteund door Annemarie Dijkman, Hans Krijnen, Hugo Koeman en Tamara Roos, cultuurcoach en projectleider kunst en cultuur van de gemeente Castricum.

Klapstoel

Inmiddels is er voldaan aan de nodige voorschriften betreffende corona en geluid voor het verkrijgen van een vergunning. Over de optredens licht Han toe: ,,In totaal doen er tien tuinen mee, die in grootte van elkaar verschillen. Daarvan is het aantal toe te laten bezoekers per tuin weer afhankelijk. Ook waren we genoodzaakt om vier tijdsblokken aan te houden, waarvan het eerste start om 13.00 uur en het laatste eindigt om 16.45 uur. De optredens bieden voor elk wat wils en variëren van Nederlandstalig tot Ierse folksongs en van klassiek tot rock. In geval van slecht weer wordt het festival uitgesteld tot 12 september.”

Voor het programma, info over de muzikanten en het reserveren werd een website gemaakt. Luke: ,,Omdat sommige optredens al aardig vol zijn gelopen, bevelen wij sterk aan om tijdig te reserveren. Op de bonnefooi komen wordt niet geweigerd, maar de kans bestaat dan dus dat men niet meer wordt toegelaten. Iedereen die verzekerd wil zijn van een zitplaats wordt aangeraden een klapstoel mee te nemen.” Voor nadere informatie wordt naar www.muziektuinen.nl verwezen.

Op de foto:
Han en Luke Heevel in hun knusse tuin waar Fatima Haring en Stef en co zijn te beluisteren. (Foto: Hans Boot)