Getuigen gezocht van berovingen

De recherche in Alkmaar is op zoek naar getuigen van een geweldsincident in het Heilooërbos aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. In de nacht van vrijdag op zaterdag zat een groepje van vijf vrienden in de leeftijd van vijftien tot en met zeventien jaar samen bij de open plek in het Heilooërbos, in de buurt van de Kattenberg. Rond 4.10 uur werd de vriendengroep in het bos overvallen door twee mannen: een blanke en een lichtgetinte man in de leeftijd van ongeveer 22 tot en met 27 jaar. Deze mannen bedreigden de jongens met een steekvoorwerp en dwongen de jongens om geld, telefoons en overige kostbaarheden af te geven. Ook beroofden zij de jongens van de sleutels van twee scooters. Tijdens dit incident werden de jongens mishandeld door de twee daders en zij liepen letsel op in hun gezicht.
De politie is dringend op zoek naar mensen die weten wie deze twee mannen zijn. De daders vluchtten na de beroving rond 4.15 uur weg via het fietspad door het Heilooërbos, in de richting van Alkmaar. Zij reden op de gestolen scooters van de jongens: een zwart met rode Piaggio Zip en een matkleurige midnight blue Piaggio Zip.
In de brievenbus van de politiebureau Alkmaar werd zaterdagochtend een portemonnee aangetroffen, die afkomstig is van een van de jongens die is beroofd in het Heilooërbos afgelopen nacht. De politie wil weten waar de portemonnee is aangetroffen. Dit kan verder helpen in het onderzoek. Iets gezien? Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.