Gespannen Meervogels maakt het zichzelf moeilijk

Akersloot – Na de 100%-selectiescore van vorige week deze week iets minder goed nieuws: Meervogels 2 moest in Koog aan de Zaan de meerdere erkennen in KFC 2 (1-0 verlies) en zag zo deze ploeg en Always Forward 2 weer aansluiten in de kampioensrace.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Onder best wel lastige omstandigheden ging Meervogels ’31 1 de strijd aan met Ilpendam 1. Een onwennig begin met veel persoonlijke fouten leidde ertoe dat Ilpendam de eerste speldenprikken mocht uitdelen. Toch was het na 12 minuten Tom Adrichem die de openingstreffer op het bord kreeg na opbouwend geklungel aan Ilpendammer zijde. Daarna ging Meervogels gretig op zoek naar de 2-0. De onzorgvuldigheid bleef echter en met veel mensen voor de bal weet je dat je dan beducht moet zijn voor counters. Die kwamen er echter nauwelijks en de supporters gingen dan ook met een gerust hart de koffie halen in de rust.

Tweede helft

De tweede helft werd vooral op Ilpendammer helft gespeeld, maar Meervogels bleef volharden in slordig spel. Een groot aantal overtalsituaties werden niet goed uitgespeeld en Ilpendam kreeg toch ook nog een behoorlijke kans na een persoonlijke fout achterin. Dit liep met een sisser af en daarna weer op zoek naar 2-0. Spits Tom Adrichem werd na circa 60 minuten hardhandig de wedstrijd uitgewerkt en langzaam begon Meervogels op twee gedachten te hinken. Dat deed Ilpendam inmiddels ook, maar de geboden ruimte was niet aan ons besteed. Echt in de problemen kwamen we zelf niet meer en doelman Cas Hoogland hield zo toch vrij gemakkelijk de 0 achterin. Als je er dan zelf één maakt is dat voldoende en soms meer waard dan zes goals bij 0-10….

Zo zijn we ondanks mager spel toch weer een stap dichter bij succes en gaan we met drie punten voorsprong de lastige uitwedstrijd naar Bergen tegemoet. Maar dat gebeurt pas over veertien dagen: daarvoor een voetbalvrij paasweekend en weer gereedmaken voor de eindsprint vanaf 16 april:

  • 11.00 uur Meervogels ’31 2 – LSVV 2
  • 14.00 uur Bergen 1 – Meervogels ’31 1

Supporters, de selectie waardeert het ten zeerste als jullie hen steunen in deze belangrijke eindfase van de competitie. Kom dus allemaal!

Op de foto:
Jens Verduijn in opmars. (Foto: Jacky Adrichem)