Geslaagd ouder-kind-toernooi bij Tennisvereniging Castricum

Castricum – Afgelopen zondag werd bij Tennisvereniging Castricum het traditionele ouder-kind-toernooi gehouden op sportpark Berg en Bal. Bij dit toernooi mogen niet alleen ouders met hun kind meedoen, maar ook opa/oma, oom/tante, buurman/buurvrouw, neef/nicht. Als er maar een leeftijdsverschil van 18 jaar tussen het deelnemende koppel zit. Het was het eerste toernooi sinds de coronacrisis en daardoor aangepast (geen lunchbuffet), het begon ‘s middags om 13.00 uur. Ondanks deze aanpassing hadden dertig koppels zich aangemeld en werd er met veel inzet getennist.

De weergoden hadden zich over het toernooi ontfermd. In tegenstelling tot de dag ervoor was er geen regen. An het eind van de middag werden de wedstrijden zelfs onder stralende zon (!) gespeeld. De diverse koppels waren ingedeeld in verschillende poules (opa/oma-kleinkind; ouders-jonge kinderen; etc.) en speelden drie/vier wedstrijden van een half uur, verdeeld over de middag met telkens een wedstrijd ertussen. Het was mooi te zien hoe fanatiek de jongste jeugd voor ieder punt vocht. De kinderen spraken de soms te laconieke oma/opa of pap/mam daarop soms aan. Na afloop van het toernooi werden de winnaars verrast met een surprise. Ook voor de koppels, die onderaan de poule waren geëindigd, was er een verrassing.

Het was een leuk en gezellig toernooi zo vlak voor de zomervakantie. Gezien het enthousiasme van de deelnemers heeft iedereen zich uitstekend vermaakt. Zonder Tim Dekker (lid  evenementcommissie) was de organisatie van dit toernooi niet gelukt en dat geldt eveneens voor Suzy van Steenderen als voorzitter van de jeugdcommissie. Volgend jaar hopen de leden van Tennisvereniging Castricum het evenement weer zonder de coronabeperkingen te kunnen organiseren.

Op de foto:
Een aantal deelnemers gegroepeerd naar familie. (Foto: aangeleverd)