Geslaagd muziekkamp Emergo

Castricum – Om de twee jaar organiseert muziekvereniging Emergo voor jeugdleden een muziekkamp vol activiteiten. Door de coronapandemie moest het muziekkamp twee keer uitgesteld worden, maar nu kwam het er toch echt weer van. Een week lang waren de leden op een locatie in Hengelo bezig met repeteren, sport, spel en elke avond een activiteit met een thema. Aan het einde van de week werden de ingestudeerde muziekstukken ten gehore gebracht op het zonovergoten Kerkplein in Ruurlo (foto).

Na het muziekkamp start bij Emergo deze week het nieuwe seizoen met een volle agenda voor het fanfareorkest, de brassband, het dagorkest, de bigband, en verschillende ensembles. Ook de muzieklessen en repetities van de leerlingorkesten gaan weer van start. Als jij het ook leuk vindt om samen muziek te maken in een gezellige groep, kom dan vooral eens langs om kennis te maken. Dat kan tijdens een repetitie van het opleidingsorkest op maandag van 18.45 tot 19.45 uur in de Toneelzaal van theater Koningsduyn (voorheen Geesterhage).

Heb je daarna de smaak van het samen muziek maken te pakken, dan bestaat de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen bij muziekschool Toonbeeld. Bij voldoende aanmeldingen start Emergo ook weer met samenspelgroepen voor de blazers, slagwerkers, en de Notenkrakers voor de jongste leden vanaf 5 jaar. Wil je meer weten over samen muziek maken? Neem dan contact op met Maaike Pannekeet (06 23206422, na 19.00 uur). (Foto: aangeleverd)