Geslaagd dartstoernooi

De dertiende editie van het Bonte Buiten Dart Toernooi is dit jaar  een spektakel geworden. De darters hadden de wereldtopper Vincent van der Voort in hun midden. Er waren 79 darters in geschreven. Vincent gaf rond half vijf een puike demonstratie (foto onder). Het was erg gezellig ,zonnig en een prima sfeer. Voor de Uitgeester Dartwereld een geweldige happening.

Vincent van der Voort is met enige regelmaat te zien in het programma RTL7 Darts. Belangrijke successen waren onder meer het winnen van het Denmark Open in 2002 en 2006 en het bereiken van de kwartfinale op de Lakeside in Frimley Green (2005). Van der Voort werd toen door Raymond van Barneveld met 5-0 verslagen. Bij de Lakeside van 2006 werd Van der Voort in de tweede ronde met 4-0 uitgeschakeld door de Engelsman Tony O’Shea, nadat hij in de eerste ronde de Schot Ross Montgomery met 3-1 had verslagen. Een jaar later verloor hij tegen Davy Richardson. De beste prestatie van Van der Voort bij de BDO is het halen van de halve finale op de Dutch Open 2006, waarin hij met 2-0 in sets van Van Barneveld verloor.
Op de facebook-pagina van het toernooi is te lezen dat Jesper Nijman winnaar is geworden. De verliezersronde werd gewonnen door Maikel Kooi en bij de dames was Bianca Mertens het meest trefzeker. (tekst en foto’s: Ger Bus)