Gereedschap over? Theo zorgt dat het elders goed van pas komt

Castricum – Theo Versteegen weet als geen anders hoe gebruikte naaimachines, hand- en machinegereedschap, computers en laptops van pas komen in arme landen. Hij is aangesloten bij inzamelpunt voor Vraag en Aanbod Internationaal (VAI).

Door Ans Pelzer

Theo Versteegen werkte in het verleden als fysiotherapeut in onder andere Tanzania. Hij zet zich nu in voor de stichting VAI die spullen in arme landen laat komen. Theo: ,,Monteurs, timmerlieden, kleermakers, elektriciens, metselaars, fietsenmakers en anderen worden voorzien van gereedschappen waarmee ze een beter bestaan kunnen opbouwen.’’

Alle machines en gereedschappen worden nagekeken en zo nodig gereviseerd of gerepareerd alvorens ze worden verscheept naar landen als Tanzania, Oeganda, Kameroen. Via lokale intermediairs wordende spullen toegewezen en verdeeld onder de projecten en scholen waarmee VAI samenwerkt. Er wordt samengewerkt met de kringloopwinkels Muttathara en de Groene Ezel in Heemskerk. De ophaalbus komt in Castricum eens in de zeven weken langs bij Theo. Heeft u gebruikte gereedschappen of machines liggen waarvan u denkt dat ze nog bruikbaar zijn? Dan kunt u die bij Theo inleveren: theoversteegen@kpnmail.nl.

Op de foto:
Theo Versteegen en Jan van de stichting VAI. (Foto: Ans Pelzer)