Georgisch concert in protestantse kerk

Limmen – Samen met Cascantar, het wereldkoor uit Castricum zal het Georgisch ensemble Megobrebri op 28 augustus vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) een dynamische avond verzorgen. Megobrebri bestaat uit Levan Samkurashvili met twee zonen en vrienden die allemaal ook deel uit maken van het bekende Rustavi staatsensemble in Tbilisi.

Levan sr. zingt al zijn hele leven, heeft in het Rustavi-staatsensemble gezongen als solist en zanger en heeft zijn eigen ensemble Kereoni gevormd. Daarmee heeft hij gedurende twaalf jaar gezongen en opgetreden. Ze werden populair in Europa en speciaal in Nederland. Met ensemble Kereoni bracht hij vier albums uit. Twee jaar geleden maakte hij zijn eigen cd. Levan zingt met veel expressie en bezieling. Als hij zingt valt alles stil. Hij wordt ook wel de nachtegaal van Georgië genoemd.

De concerten zullen een mix zijn van liederen die de natuur bezingen, kerkelijke liederen, strijdliederen en levensliederen. Ze bezingen het leven in al zijn facetten. Cascantar zingt liederen uit Afrika, de Balkan en Rusland. Joke van der Weide (koorleider en dirigente wereldmuziek) begeleidt het ensemble. Ze komt al sinds 2003 in Georgië en voelt zich sterk verbonden met dit land. Soms organiseert ze samen met de Levannen reizen met zangworkshops die door docenten in verschillende regio’s van dit land worden verzorgd.

De protestantse kerk bevindt zich aan de Zuidkerkenlaan 25. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Mickey Vroege (micky.vroege@casema.nl) en Joke van der Weide (joke@kunstwerkplaats.com / 06 55775268). De overblijvende kaarten zullen op de avond zelf aan de kerk te koop zijn. Kijk op www.kunstwerkplaats.com voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)