Gemengde gevoelens Jaimie van Sikkelerus na British Supersportrace in Cadwell

Akersloot – Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racingteam blikt met gemengde gevoelens terug op de British Supersport wedstrijd in Cadwell. Jaimie was naar deze wedstrijd gekomen met als doelstelling om voor het podium te gaan. Dat bleek voor hem echter niet haalbaar te zijn.

De vrije trainingen werden gebruikt om de juiste afstelling van de motor te vinden en om de technische problemen die er waren op te lossen. De motor had niet het goede vermogen en de elektronica viel verschillende keren uit. Hierdoor was het vertrouwen er even niet. Voor de kwalificatie op zondagochtend had het team na veel zoeken naar de storing de hele dradenboom en alle sensoren en schakelaars vervangen om zeker te zijn dat er met de kwalificatie geen problemen kwamen. Dat pakte goed uit en Jaimie kwalificeerde zich op een keurige vierde tijd.

Crash

De start van de race verliep moeizaam, want Jaimie werd in de eerste bocht opgesloten omdat twee rijders van hun lijn af moesten. Dit koste Jaimie zo’n vier plaatsen. Ondanks dit ging Jaimie in de aanval, hij lag binnen vijf ronden alweer op de vijfde plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde toen hij in een snelle linkerbocht niets vermoedend door een andere rijder werd aangereden, hetgeen een grote crash tot gevolg had. Jaimie blesseerde hierbij zijn pols, schouder en knie en moest in een medisch centrum behandeld worden.

Na een aantal pijnstillers besloot Jaimie om toch van start te gaan in de tweede manche op maandag. De monteurs hebben de hele avond gewerkt om de zwaar beschadigde motor te repareren en dat was prima gelukt. Vanaf P12 ging hij van start en wist hij een hele goede start te pakken. Hij reed zich snel terug naar voren. Op de achtste plaats rijdend was hij sneller dan de rijders voor hem, maar hij kon ze niet inhalen omdat dit heel moeilijk was op dit circuit. Ook deden het aanremmen van de bochten en de chicanes zoveel pijn dat hij op safe begon te rijden. Keurig gestreden en op karakter stuurde hij zijn goedlopende Yamaha R6 over de finish. Het team was trots, maar Jaimie wilde uiteraard meer, maar dit was niet mogelijk.

Het was voor Jaimie een bewogen week, want zijn oma overleed vrijdagnacht. Dat verlies moet hij nu verwerken, terwijl over twee weken het kampioenschap verdergaat in Oulton Park. (Foto: aangeleverd)