Gemengde gevoelens bij vader en zoon Van Riet

Zandvoort – Voor vader en zoon Van Riet uit Castricum waren de voorjaarsraces een evenement om met gemengde gevoelens op terug te kijken. Pim van Riet en zoon Lorenzo hadden zich ingeschreven voor de MazdaMX-5 Cup. Voor Pim een eenmalig optreden, voor zoon Lorenzo een compleet seizoen.

Race 1 vormde zich een probleem bij Van Riet senior. In de training leek alles nog redelijk te gaan, maar in de eerste Mazda-race van het weekend verloor Pim vermogen en was verder rijden geen optie. Over en uit dus.

De 23-jarige Lorenzo, debutant in de zwaarbevochten Mazda MX-5-klasse, was met een zesde plek in de eerste race zondag niet ontevreden. De tweede sessie, eveneens over dertig minuten, leek overwinningskansen te geven voor Van Riet junior. Door de snelste trainingstijd vertrok Van Riet op pole position, maar die vreugde duurde maar een paar ronden. In een hectische strijd met onder andere Marcel Dekker, Sam Jongejan en de uiteindelijke winnaar Jordy van der Eijk moet Lorenzo genoegen nemen met wederom een zesde positie in de eindklassering.

Echt tevreden was de Castricummer niet. ,,Tja, ik had op meer gehoopt. Ik had het idee dat ik iets te weinig motorvermogen had, maar misschien lag het ook wel aan de setup van de Mazda…’’ Op 19, 20 en 21 mei is er een herkansing. Dan strijkt de Supercar Challenge neer op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Op de foto:
Lorenzo van Riet voert hier het complete veld van 21 MX-5-wagens aan tijdens de tweede race op zondag. (Foto: Bert Westendorp)