Gemeentelijk Herstelfonds biedt ondersteuning: ‘Liefhebbers’ bestellen kerstmenu lokaal

Castricum – Inwoners van de gemeente Castricum kennen inmiddels allemaal de slogan ‘Voor Liefhebbers’, die is terug te vinden op lantaarnpalen, plattegronden, de website en sociale media. Die slogan heeft echter in deze COVID-19 tijd een andere lading gekregen, zeker voor de plaatselijke horeca. Deze heeft het toch wel zwaar in de tijd van verplichte sluitingen en beperkingen. Ook het gemeentelijk college is verontrust en betrokken bij de horeca en doet er alles aan zoveel mogelijk te ondersteunen. Dat gebeurt via het ‘Lokale Herstelfonds’, wat is opgezet om de economische-maatschappelijke problemen in de Covid-19 crises te ondersteunen. Ook voor niet horecaondernemers.

Door Aart Tóth

Dat heeft een zeer positieve wending gekregen dankzij wethouder Ron de Haan, die zeker met de intussen bijna volledige lockdown, in de kersttijd de horeca extra wil ondersteunen. De periode rond kerst is immers voor alle horecaondernemingen een belangrijke periode qua inkomsten. ,,Zo is de horeca nu in de gelegenheid extra ondersteuning te verkrijgen, wat via de ondernemersverenigingen moet verlopen. In Castricum is dat via het OVC, in Limmen via LVO en in Akersloot OVA”, stelt wethouder Ron de Haan.

Smaakvol kerstdiner

Reclame aan de Kust ontwikkelde de actie ‘Liefhebbers bestellen het kerstdiner thuis’. Inwoners worden er zo op geattendeerd bij welke restaurants ze een kerstbrunch of kerstdiner kunnen bestellen. Dat gaat via een speciale pagina op www.voorliefhebbers.nl/kerst , waar u meteen de deelnemende restaurants in Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude aantreft. Bij doorklikken maakt u een keuze uit een restaurant en kunt u zelfs bekijken wat het menu inhoudt waarbij het water al in de mond loopt. Niets geen verrassingen en hoge kwaliteit. Waren de plannen eigenlijk lekker uit te gaan eten, dat kan nog steeds gebeuren, maar dan thuis met een uitstekend gerecht van uw plaatselijke favoriete restaurant.

Doel lokaal herstelfonds

Het Herstelfonds is opgezet om plaatselijke initiatieven in het publieke domein mogelijk te (blijven) maken. Gedacht wordt daarbij aan:

  • Activiteiten om bezoekers en consumenten weer aan te trekken.
  • Campagnes gericht op economische-maatschappelijke stimulering.
  • Financiële en projectmatige ondersteuning van (maatschappelijk) initiatieven.

Eén van die initiatieven is dus boven beschreven initiatief om de lokale horeca te ondersteunen en daar een lekker Kerstdiner te bestellen om af te halen of thuis te laten bezorgen via boven beschreven www.voorliefhebbers.nl/kerst. Meer weten over het Herstelfonds, kijk dan op de website van de gemeente Castricum.

Op de foto:
Ronald Tik van restaurant ‘Gewoon bij Roon’ overhandigt wethouder De Haan zijn brunch. (Foto: Aart Tóth
)