Gemeente verrast: subsidiepot opeens snel leeg

Castricum – Onlangs viel bij inwoners van de gemeente Castricum een brief op de mat, waarin gewezen werd op de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen. Wie echter dacht nog een kans te maken op het geld, heeft pech. In een week tijd is het aantal aanvragen zo sterk gestegen, dat de subsidiepot inmiddels leeg is.

Het gaat om een eenmalig bedrag van 70 euro dat inwoners konden aanvragen voor de aanschaf van energiebesparende producten of maatregelen; de zogenaamde RRE-regeling. Wethouder Falgun Binnendijk: ,,Deze subsidieregeling liep al langer en om de aandacht op de subsidie een impuls te geven is een inwonersbrief de deur uit gegaan. Dat er vervolgens zo snel en enthousiast op gereageerd werd, heeft ons verrast. Daardoor is het subsidieplafond binnen een week bereikt. Vervelend voor de inwoners die nu misgrijpen, maar positief dat de regeling zo goed is aangeslagen.”

Brief aan de inwoners

In de zomer van 2020 werd al aandacht besteed aan de subsidieregeling, die toen net was geïntroduceerd. Mede door de coronamaatregelen kwam het project niet goed van de grond. De aanvragen bleven lange tijd ver onder de 50% van het subsidieplafond steken. Door het versturen van een brief aan de inwoners van de gemeente Castricum nam dit in slechts drie dagen een gigantische vlucht. Waar het aantal aanvragen begon bij 483 kwamen er in een paar dagen bijna 1.200 bij.

In de brief stond dat tot 31 maart 2021 deze subsidie aangevraagd kon worden, tenzij het subsidieplafond eerder was bereikt. Dat is dus nu het geval. De gemeente sluit overigens niet uit dat er nog een vervolg op de regeling gaat komen. Als hiertoe inderdaad zou worden besloten, volgt hierover te zijner tijd nadere informatie. (Foto: Pixabay)