Gemeente tekent overeenkomst voor woningbouw langs Soomerwegh

Castricum – De gemeente heeft een overeenkomst ondertekend voor de bouw van 24 appartementen langs de Soomerwegh. Het woningbouwproject, genaamd Eerste Kwartier, komt op de plaats waar voorheen een fietsenwinkel was gevestigd en tegenwoordig een sportschool staat. De appartementen komen zowel langs de Soomerwegh als aan het Raadhuisplein te staan.

De voorbereiding van het plan, dat binnenkort ook ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, kent een voorbereidingstijd van bijna vijf jaar. Het ontwerp van het project is in handen van BBHD Architecten in Alkmaar. Wim van Vliet is eigenaar van de grond en initiatiefnemer van het project. Hij werkt in het kader van dit plan nauw samen met makelaar Adri Hopman van Hopman ERA Makelaars en de ontwikkelaars Dennis de Haas van Floresteyn Vastgoedadvies en Benno Leemeijer van Glint Real Estate.

Van Vliet is enthousiast over het ontwerp en het duurzame concept. De verwachting is dat de woningen voor de zomer in de verkoop gaan en dat eind dit jaar met de bouwwerkzaamheden kan worden gestart. Niet alleen wordt het woningcomplex energieneutraal gebouwd, er is ook een nieuwe visie voor ontwikkeld met het oog op het gebruik van voertuigen door toekomstige bewoners. Het gezamenlijke gebruik van elektrische deelauto’s voor de toekomstige eigenaren (met beheer daarvan door de op te richten Vereniging van Eigenaren) staat hierbij centraal.

Groenere uitstraling

Het te bouwen complex telt zeven appartementen van circa 70 m2 in de sociale koop, twaalf appartementen van circa 80 à 90 m2 en vijf grote appartementen van 110 tot 150 m2. Van Vliet hoopt dat met de totstandkoming van dit nieuwe woongebouw met beplanting in de openbare ruimte, het Raadhuisplein een groenere uitstraling gaat krijgen. Deze uitstraling past bij de wens die inwoners naar voren hebben gebracht tijdens het participatieproces rondom dit project. Mensen die aan dat proces hebben deelgenomen, lieten weten dat ze het op prijs zouden stellen als het Raadhuisplein meer geschikt zou worden gemaakt als plek om te verblijven voor iedereen. (Foto: aangeleverd)