Gemeente excuseert voor langere wachttijd

De gemeente Castricum biedt excuses aan vanwege de lange wachttijd bij de publieksbalies. De langere wachttijd komt vooral door een drukke periode met het aanvragen van reisdocumenten. Ook buiten deze drukke periode zijn de wachttijden eigenlijk te lang, is ook de mening van de gemeente. Daarom wordt gezocht naar een oplossing om de wachttijden korter te maken.

Begin 2012 zijn de kinderbijschrijvingen in de paspoorten van ouders komen te vervallen. Toen werden er veel meer reisdocumenten aangevraagd dan verwacht. Nu, 5 jaar later, worden veel van deze reisdocumenten verlengd. Om deze piek op te vangen zijn alle balies waar een reisdocument aangevraagd kan worden geopend. Ook is er een aparte afhaalbalie geopend. Dankzij deze maatregelen was de wachttijd bij de publieksbalies niet nog langer.

De inrichting van de publiekshal is aangepast. Natuurlijk worden de wachttijden daar niet korter mee, maar misschien wel aangenamer. Op www.castricum.nl staat praktische informatie over de belangrijkste producten en diensten. Sommige producten kan men helemaal online regelen, zoals het aanvragen van een uittreksel of het doen van een melding. Toch naar het gemeentehuis? Kijk dan of het mogelijk is een afspraak te maken.