Gemeente doet bijdrage aan organisatie slotdebat voor opkomstbevordering

De gemeente Castricum doet een financiële bijdrage aan de organisatie van Het Grote Slotdebat: De Finale om de kaarten gratis beschikbaar te maken. De gemeente doet dat in het kader van opkomstbevordering. De kaarten kunnen vanaf nu gratis worden uitgegeven. Dat gebeurt na kritiek van D66, GroenLinks, PvdA en SP over de kaartprijs. De vier partijen vonden dat de kaartprijs van 7,50 euro te hoog was en drempels zou opwerpen voor mensen om het debat te kunnen volgen.

Sander Verschoor, hoofdredacteur van Omroep Castricum, verdedigde zich door te stellen dat er een zaal gehuurd moet worden en dat er uitgaven zijn voor licht en geluid. Verschoor: ,,Zelfs met kaartverkoop zou er onder de streep een verliespost overblijven, die gedragen zal worden door de organisatoren van het debat: Omroep Castricum, de Ondernemersvereniging Castricum, Ondernemersvereniging Limmen en Goed Contact”.
Met de 1000 euro van de gemeente kan de verliespost nu gedempt worden. Een eerder verzoek werd nog afgewezen door de gemeente. De zitplaatsen kunnen nu zonder bijdrage worden uitgegeven. Verschoor: ,,We zijn echt blij dat de gemeente alsnog een bijdrage doet, zodat iedereen die dat wil in Theater Koningsduyn het debat kan bijwonen. Dat is ook altijd ons uitgangspunt geweest”.

Kaarten moeten wel vooraf worden besteld door geïnteresseerden. Dat kan door een mail te sturen naar debat@castricum105.nl. Mensen die de bijdrage al hadden betaald, krijgen het bedrag teruggestort.