Geluk zit in verkeerde hoek voor Van Riet

Zandvoort – Tijdens de tweede race voor het winterkampioenschap, zaterdag op Circuit Zandvoort, zat het geluk voor Castricummer Lorenzo van Riet en Oostknollendammer Dennis de Borst in de verkeerde hoek. Het duo reed in divisie 2 op een redelijk riante vierde positie tijdens de vieruursrace.

Door Bert Westendorp

Hevig in het rond spuitende benzine tijdens de pitstop, na ruim een uur racen, toonde al een verdachte situatie aan. Een linke toestand, want wanneer de rondsproeiende benzine op de uitlaat komt, is er kans op een kettingreactie van in de fik vliegende brandstof.

Aan de kant

Dat laatste gebeurde weliswaar niet, waarna Lorenzo het stuur van Dennis de Borst overnam. Het werd een kortstondig optreden van de Castricummer. Snel na de bewuste pitstop zette Lorenzo, de normaal gesproken uiterst betrouwbare Hyundai i30N TCR, na ruim één uur en veertig minuten aan de kant in de Tarzanbocht.

Aangereden

,,In het begin van de race werden we tot tweemaal toe van achter aangereden. Dat zorgde ervoor dat de terugslagklep van de benzinetank beschadigd raakte. Vandaar dat het tanken problemen gaf. Ook de wielophanging werd door die aanrijdingen beschadigd, het fusee (deel wielophanging) is afgebroken. Verder rijden was helaas onmogelijk’’, liet een teleurgestelde Dennis weten.

Herkansing

De grootste concurrent van De Borst/Van Riet, de Mercedes AMG GT4 van de combinatie Bernhard van Oranje en Maxime Oosten, wonnen de race in divisie II en leiden nu het kampioenschap. Een herkansing voor het team dient zich aan op zaterdag 5 maart wanneer de laatste ronde verreden wordt van de prestigieuze Winter Endurance Series (WES) met vele prominente coureurs en snelle sportwagens aan de start. (Foto’s: Bert Westendorp)