Gelijkspel Limmen – FC Purmerend

Limmen – Als ik mij de uitwedstrijd tegen FC Purmerend nog herinner, dan weet ik dat we pas in de laatste minuten de winst veilig stelden. Een ploeg om rekening mee te houden dus. Ze staan niet voor niets op de vierde plek.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Limmen startte met een reservebank waar menig cluppie zijn vingers bij af zou likken. Door vakanties en blessures was dat noodzaak. Aan de vervangers de eer om de trainers gelijk te geven. De eerste minuten begon Purmerend fel aan de wedstrijd met redelijke kansen. Dat resulteerde in de 22e minuut in een voorsprong. Balverlies van Van der Wijk werd Limmen noodlottig. De afgesnoepte bal werd rechtstreeks op hun spits afgeschoten, die daar dankbaar gebruik van maakte: 0-1. Tien minuten later kwam Limmen nog goed weg uit een corner. De bal werd à la Berghuis met links tegen de paal geschoten. Toch gingen de ploegen de rust in met een gelijke stand. Uit een vrije trap schoot de tot dan toe tegenvallende Kuipers schitterend in het kruis.

Na de rust een beter Limmen. De ‘bank’ werd aangesproken middels Kalu van der Steen, Sem Winter en Job Min. Uit een corner kopte Nino Peemen nog rakelings over. In de 72e minuut verkeek een achterhoedespeler zich op een bal en schoot over zijn eigen keeper heen. Mika Miettinen kreeg dit buitenkansje, maar schoot naast. Tien minuten vóór tijd werd de rest van de bank gehaald. Mees Duinmeijer en Jaap Menick voor Stan Donker en Mika Miettinen. De strijd werd feller en feller maar de uitstekend leidende scheidsrechter Zuidam had de touwtjes goed in handen. Met over en weer goede kansen was en bleef het 1-1. Zaterdag gaan we proberen een ronde verder te komen in de beker en wel tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. Aanvangstijd nog niet bekend.

Jacco de Jong in de aanval. (Foto: Harm Bongers)