Geld voor operatie Grace via donaties bijeengebracht

Castricum – In de editie van De Castricummer van twee weken geleden werd aandacht geschonken aan de vierjarige Grace (foto) die in een kindertehuis in Ghana verblijft. Zij wacht op een operatie waarvoor onvoldoende geld beschikbaar is. Mede door de donaties van lezers kan deze operatie binnenkort plaatvinden.

Door Henk de Reus

Twee weken terug besteedde deze krant aandacht aan Mariëtte Krouwel en haar man Moses die samen een kindertehuis in Ghana runnen. Regelmatig worden hier gehandicapte kinderen heengebracht. Een van deze kinderen is Grace, een meisje van vier dat aan haar heup en knie geopereerd moet worden. De ouders van Mariëtte, Marjo en Gerrit, beheren de Stichting Mariëttes Child Care. Via donaties aan deze stichting was 5.000 euro beschikbaar voor deze operatie, die in totaal 13.000 euro kost. In het eerdere artikel werd aandacht gevraagd voor de situatie van Grace en de 8.000 euro die nog bijeen moest worden gebracht. Marjo: ,,Er hebben veel lezers op het artikel gereageerd. Het leidde tot donaties tot een bedrag van 2.200 euro. We zijn hier zo ontzettend dankbaar voor!’’

Het resterende gat van 5.800 euro lijkt ook te zijn gedicht. Marjo: ,,Er meldde zich iemand in het verre noorden die van de actie hoorde. Deze persoon, die anoniem wil blijven, zegde toe bereid te zijn om het gat te dichten dat op Kerstavond nog zou bestaan. Wat een genereus gebaar! Hoe lief kunnen mensen zijn?’’ Mariëtte kan haar blijdschap niet op en heeft er inmiddels voor gezorgd dat de operatie in januari is ingepland. Ook zij laat weten de lezers en de anonieme donateur ontzettend dankbaar te zijn. (Foto: aangeleverd)