Gemiddeld leenbedrag per provincie

Geld lenen in Noord-Holland: Inwoners lenen vaker voor auto

PARTNERBIJDRAGE

Noord-Hollanders leenden in de eerste helft van 2023 vaker voor een auto. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In januari tot en met juni 2023 was ruim 35 procent van de lening aanvragen uit deze provincie bedoeld voor een auto. Dat was in de laatst helft van 2022 nog 24,4 procent. “Omgerekend is dat een stijging van 44 procent”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Meer lenen voor auto in Noord-Holland door stijgende vraag naar auto’s

Dat er vaker geleend wordt voor auto’s, komt mede doordat er in 2023 meer auto’s zijn verkocht. “Er was dus meer vraag naar auto’s en daar komt dan ook nog bij dat auto’s flink duurder zijn geworden het afgelopen jaar, waardoor meer mensen een lening nodig hebben om hun auto (deels) te financieren.”

Andere populaire doelen voor geld lenen in Noord-Holland

Na de auto is de verbouwing van een woning het meest opgegeven bestedingsdoel voor een lening in Noord-Holland. Bijna 16 procent van de Noord-Hollanders leende voor dit doel. Verder leende 9,2 procent voor het oversluiten van bestaande leningen en nog eens 4,5 procent voor nieuwe meubels (inboedel).

Tip! Geld lenen in Noord-Holland? Betaal niet onnodig te veel! De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Ga je lening vergelijken op Geld.nl vóór je een keuze maakt en bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.