Gekortwiekt voor het goede doel

In de herfstvakantie ging de schaar in de lange vlecht van Maud Admiraal. De dertienjarige Limmense liep al langer met het idee haar vlecht te doneren aan de stichting Haarwens, maar durfde het eerder niet aan. Maud: ,,Maar ik zit nu in de brugklas. Het wassen, kammen en vlechten van mijn lange haren was best veel werk. Mijn moeder wilde dat ik, nu ik naar het voortgezet onderwijs ga, mijn eigen haren ging vlechten en daar had ik niet heel veel zin in.’’

Dus durfde ze nu de stap te wagen. De Stichting Haarwensen maakt haarwerken voor kinderen die (tijdelijk) kaal zijn. Door donaties van haar en financiële giften kunnen zij de haarwerken kosteloos aanbieden. Marlies, de trotse moeder van Maud: ,, Een win win situatie, Maud heeft een coole coupe en een ander kind heeft de mogelijkheid tot een mooie pruik.’’

En Maud, die is alweer gewend aan haar ‘korte’ koppie. ,,Het went eerlijk gezegd heel snel. Het is vooral minder zwaar op mijn hoofd, het kamt veel makkelijker en ik draag mijn haar nu los. Ik weet eigenlijk nog niet of ik mijn haar weer laat groeien.’’ (Foto: aangeleverd)