Geesterweg afgesloten van 12 t/m 16 juli

Akersloot – Een deel van de Geesterweg is toe aan nieuw asfalt. Wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft daarom opdracht geven tot het opnieuw asfalteren en opknappen van de Geesterweg buiten de bebouwde kom tussen Uitgeest en Akersloot. Dat gebeurt in de eerste week van de schoolvakanties. Het wegdeel is afgesloten van maandagochtend 12 juli om 06.00 uur tot vrijdag 16 juli om 18.00 uur. Tijdelijke borden wijzen het verkeer de weg via een omleiding.

Wie vanuit Uitgeest-Noord in zuidelijke richting reist, kan de toerit 11 naar de A9 nog tot maandagochtend 09.00 uur gebruiken. Deze toerit gaat vanaf maandag 12 juli om 09.00 uur dicht. Dat geldt ook voor afrit 11 richting Uitgeest. Daarna gelden omleidingen. Wie bijvoorbeeld een coronasneltest wil doen bij Bobs Party & Events moet rekening houden met een langere reistijd. Voor het verkeer richting Uitgeest-Noord geldt: kies vanaf de A9 afrit Uitgeest/Castricum (afrit 10), rij de N203 op en sla rechtsaf de Geesterweg in. Vanuit Alkmaar dus een afslag later dan gebruikelijk en vanuit Zaandam of Beverwijk een afslag eerder. Vanuit Assendelft vervolgt men de N8 die overgaat in de N203. De toe- en afrit zijn weer beschikbaar vanaf woensdag 14 juli om 15.00 uur.

Akersloot blijft goed bereikbaar

Toe- en afrit 11 (richting Alkmaar) van de A9 naar Akersloot blijven open. Wie de hond naar het Doggy Day Park wil brengen, parkeert bij hotel Van der Valk en legt het laatste stuk te voet af. Spaansen Tuin en Bestrating en Tuincentrum Frits Jansen zijn bereikbaar via een aangegeven route.

Tussen Akersloot en Uitgeest

Reizen tussen Akersloot en Uitgeest is de hele week wat omslachtig. Verkeer vanuit Akersloot met bestemming Uitgeest moet eerst naar Alkmaar rijden via de A9 en daar keren. Vanuit Uitgeest kan via de A9 naar Akersloot gereden worden zonder de omweg via Alkmaar. Landbouwverkeer wordt lokaal omgeleid, (brom)fietsers kunnen de werkzaamheden passeren over het vrij liggende (brom)fietspad. Het hoogheemraadschap tracht de overlast zoveel mogelijk te beperken.