Geen treinen in het weekend

Castricum – In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september rijden er geen treinen op het traject Heerhugowaard, Uitgeest, Wormerveer/Beverwijk. Op diverse plekken langs het traject voert Prorail dit weekend werkzaamheden uit.

Station Castricum

Bij station Castricum, met een grote stationsverbouwing, inclusief de aanleg van nieuwe liften, werkt de aannemer van vrijdagnacht 01:00 uur t/m maandagochtend 05:00. Vrijdagnacht worden er diversen voorbereidende werkzaamheden gedaan.  Zaterdag overdag plaatst Prorail de  perronkap terug en verwijderen ze de tegels in de tunnel. Zondag worden er diversen grondwerkzaamheden uitgevoerd en wordt de perronkap geschilderd en afgemonteerd. Voor de omgeving wordt weinig geluidshinder verwacht en in dat geval hoofdzakelijk overdag.

Werk combineren

In totaal vinden dit weekend zes grotere en kleinere spoorklussen plaats. Zo wordt van zaterdag- op zondagnacht tot en met maandagmorgen gewerkt aan een schouwpad bij Alkmaar. Dit is noodzakelijk voor de inspecties en het onderhouden van het spoor. Bij Uitgeest, op het spoor richting Wormerveer, wordt spooronderhoud en onderhoud aan de bovenleiding verricht. Door zoveel mogelijk werkzaamheden op hetzelfde traject te combineren probeert Prorail reizigershinder te beperken. 

Reizen met de trein?

NS zet dit weekend bussen in op dit traject. Reis je met de trein?  Check dan vooraf de reisplanner op www.ns.nl 

Bron: https://www.prorail.nl/projecten/vernieuwing-station-castricum/nieuws/geen-treinen-heerhugowaard-wormerveerbeverwijk?
Foto: Monique de Jager