Geen probleem voor Meervogels’31 in Koedijk

Akersloot – Meervogels’31 2 zit in de hoek waar de klappen vallen: zwaar gehavend naar Zwaag om de strijd tegen het hooggeplaatste Westfriezen 2 aan te binden, met 1-2 vóór komen, maar toch door persoonlijke fouten de bietenbrug op: 3-2.

Door Nico Adrichem

Meervogels’31 1 kreeg een week eerder een stevige tik te verwerken, door volkomen onnodig drie punten aan Saenden te schenken. Een prima eerste half uur tegen het andere geelzwart van Koedijk liet echter zien dat we dit achter ons hebben gelaten. Wat echter nog niet lukte, was het verzilveren van de kansen. Alleen Mees Tiebie wist na een kwartier de Koedijker goalie te verschalken, maar de meest riante kansen werden – net als vorige week – verkwanseld. Dat dit iets met je doet, is duidelijk en dat verklaarde misschien de terugval na circa 35 minuten. Koedijk was echter veel te beperkt om daar iets tegenover te stellen.

De tweede helft werd weer goed gestart, maar hetzelfde manco kwam weer boven. Vooral Jens Verduijn had een stevige stap op de topscorerslijst kunnen maken, maar net op het moment dat je dacht dat het ‘m niet meer ging worden met hem, tikte hij de bevrijdende 0-2 binnen op aangeven van zijn broer Kaj. De wedstrijd werd daarna probleemloos uitgespeeld en gezegd mag worden dat onze defensie een geconcentreerde indruk maakte op het zeer glibberige wetra-veld van Koedijk, een veld wat door velen ondertussen vervloekt wordt.

Programma zondag 28 november:
11.00 uur : Meervogels’31 2 – SC Spirit’30 2
14.00 uur : Meervogels’31 1 – SVA 1

Op de foto:
Uitblinker Jelle van der Eng maakt de bal vrij. Foto: (Lynn Adrichem)