Geen finish voor Eric Ott tijdens de BSB

Eric Ott had een Did Not Finish tijdens British Superbike op Assen in de wedstrijd voor het ONK Supersport Kampioenschap. Na op vrijdag en zaterdag een kwalificatietraining te hebben gereden, mocht Eric van P14 starten in de wedstrijd op zondag 21 september. Zijn snelste trainingstijd was een 1:43.7 waar Eric wel tevreden mee was, hij moet het tenslotte altijd hebben van de wedstrijd.

Tijdens de start opstelling was het zonnig en droog. Er werden twee opwarmronden verreden en daarna ging het rode licht uit. Eric was redelijk goed weg, maar de coureur die achter Eric stond, startte iets beter en raakte daarbij Eric met zijn kuip en trok de koppeling hevel van Eric helemaal krom naar voren. Gelukkig werd dit geen valpartij maar Eric kon niet meer veilig rijden met zijn motor en is na één ronde binnen gekomen. Jammer maar waar, dit was gewoon pech hebben.

Zaterdag 27 september zijn de laatste twee wedstrijden voor het NK Supercup 600 kampioenschap. Eric staat eerste in dit kampioenschap en heeft een grote kans om de kampioen van 2014 te worden. Iedereen is welkom om te komen kijken naar deze laatste wedstrijden, de toegang is gratis. (Karin Ott, foto: Kees Siroo)