Geen doorstart Strandvondstenmuseum

Castricum – Vorige week meldden we al dat per 1 oktober het Strandvondstenmuseum aan de Geversweg wordt gesloten en Castricum daardoor een attractie armer is. Dat wordt betreurd door de wethouder kunst en cultuur, temeer daar er voorlopig geen kans is op een doorstart.

Het is na de persconferentie van onze premier van vorige week dinsdag nog maar de vraag of het Strandvondstenmuseum nog voor 1 oktober open kan. Zo niet, dan is het per die datum echt einde verhaal voor eigenaar Menno Twisk, die het museum bijna negen jaar runde. De hoop was toen nog gevestigd op een plaatselijke ondernemer en fan van het Strandvondstenmuseum, die zei bezig te zijn met de verkenning van een doorstart en daarbij onder andere dacht aan het strandplateau.

Reactie van de wethouder
Wethouder Ron de Haan, die kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft, gaf desgevraagd de volgende reactie: ,,Ik vind het ontzettend jammer dat het museum dicht gaat. Al heel vroeg in 2019 meldde Menno Twisk mij dat hij zijn museumbehuizing en de grond in de verkoop deed. Het was klaar. Daar waren slopende jaren aan vooraf gegaan. Telkens stonden nieuwe mensen op – waaronder ook ik – om te proberen het museum in de lucht te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Mijn deur staat echter altijd open voor mensen die met mij over doorstartmogelijkheden willen praten. Juttersmusea geven immers aan kustgemeenten een uniek accent.” (Tekst / Foto: Hans Boot)