Geef autokrakers geen kans

Castricum – Uit analyses van politie Castricum is gebleken dat er de afgelopen maanden een toename is van het aantal auto-inbraken binnen de gemeente Castricum voornamelijk in de nachtelijke uren. Dit was voor hen aanleiding de eigenaren van dit type bestelbusjes schriftelijk te benaderen.

Wijkagent Wesley Wessendorp (omgeving Castricum centrum – zuid – noord en Oranjebuurt): ,,De inbreker(s) hebben het vooral gemunt op bestelbusjes van het type Ford Transit en Opel Vivaro, maar ook andere types staan in deze analyse. Je bent even aan het vouwen, maar dan heb je wel in één keer alle eigenaren benaderd van de type voertuigen die het meest slachtoffer zijn. Vaak wordt de ruit aan de linker- of rechtervoorzijde ingeslagen. Eenmaal binnen wordt dan middels de knop de achterklep geopend en zo worden waardevolle spullen weggenomen. Dat je geen waardevolle spullen in je auto moet laten liggen is algemeen bekend, maar denk ook aan andere beveiligingsmiddelen. De politie doet de volgende aanbevelingen: Neem contact op met je dealer om de knop voor de achterzijde uit te schakelen. Denk eens aan een alarmsysteem. Een Navilock is een afdekplaat die het navigatiesysteem beschermt. Laat je ruiten, spiegels en het navigatiesysteem etsen. Informeer naar voertuigvolgsystemen. Installeer slotbouten om velgen te beschermen. Ook is het mogelijk om de kentekenplaten extra te beveiligen, hiervoor kunt u terecht bij de autodealer.

Bent u getuige van een (poging tot) auto-inbraak? De volgende informatie wil de politie graag van u horen om daders aan te kunnen houden: signalementen van verdachte personen/daders: uiterlijke kenmerken als lengte, haar, kleding. In welke voertuigen verplaatsen zij zich, zoals: merk, type en kenteken, maar dat kan bijvoorbeeld ook een fiets of bromfiets zijn: welke kleur, type, merk of andere opvallende kenmerken.

Ziet u mensen in uw buurt of straat die daar niet thuis horen en bijvoorbeeld opvallen omdat ze meer dan normale aandacht hebben voor geparkeerde auto’s en/of de omgeving? Of heeft u het gevoel dat hun aanwezigheid niet klopt? Dit zijn situaties waarop de politie zo snel mogelijk zal reageren. Bel dan direct 1-1-2.” Twitter: @POL_Wessendorp