Gedichtenbundel over helingsproces na misbruik

Castricum – Hoe sta je in het leven wanneer je op zeer jonge leeftijd het slachtoffer bent geweest van misbruik? Hoe verloopt het proces van heling en hoe praat je erover met anderen? Maja Elders (23) groeide op in Castricum en werd op 6-jarige leeftijd misbruikt. Over het proces van heling schreef ze haar eerste gedichtenbundel: ‘Wrapped Wings’.

Tijdens haar heling verzamelde Maja veel adviezen, inzichten en wijsheden die ze na haar helingsproces besloot te vertalen naar gedichten en illustraties. Deze gedichten heeft ze gebundeld tot een boek. Maja heeft een opleidingsachtergrond in de mentale gezondheid, energetisch werk en creativiteit. In de bundel stelt zij zich kwetsbaar op door haar persoonlijke verhaal te delen. Haar doel is om met haar ervaringen, kennis en creativiteit thema’s als trauma, heling en zelfacceptatie bespreekbaarder te maken.

Maja: ,,Trauma is iets wat wij allemaal voelen, maar niet vaak omzetten in woorden. Wij begraven trauma vaak diep in onszelf, maar als we dit doen, onderdrukken wij ook ons eigen licht. Mensen vinden het vaak lastig om onderwerpen als trauma te bespreken. We willen namelijk leven in een maatschappij die veilig is en verhalen van slachtoffers herinneren ons eraan dat dit niet altijd het geval is. In mijn bundel wil ik dit onderwerp juist bespreekbaar maken. Verder kan trauma iets groots zijn, maar ook klein. Bijna iedereen draagt trauma met zich mee. Dit boek is daarom relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in manieren om dieper te verbinden met zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Mijn hoop voor de bundel is dat het mensen kan inspireren tijdens hun helingsproces. Dat het hoop en moed kan brengen voor een volgende stap en dat mensen inzien dat ze het pad van heling nooit alleen bewandelen.’’

Wrapped Wings is Engelstalig en bevat 272 pagina’s aan gedichten en illustraties. In het boek komen thema’s als trauma, heling, liefde, zelfacceptatie en moed aan bod. Het boek is verkrijgbaar voor € 19,99 op www.majaelders.com en in boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19. (Foto: aangeleverd)