Gedeputeerde met wethouder naar De Zien

Woensdagmorgen 12 juli kreeg zwembad De Zien bijzonder bezoek. Gedeputeerde Jack van der Hoek en wethouder Antoine Tromp lieten zich voorlichten over de energiebesparende maatregelen van het zwembad en bespraken de manieren waarop het provinciale beleid de gemeentelijke activiteiten op het gebied van duurzaamheid verder kan versterken. Bijzonder detail: voor zijn werkbezoek hoefde de gedeputeerde – voormalig wethouder van de gemeente Uitgeest – vanuit huis alleen maar de straat over te steken.

Wethouder en gedeputeerde spraken onder meer over de duurzaamheidsambities van de gemeente Uitgeest, het provinciale programma ‘Transitie energie en grondstoffen’ en de ‘Warmtevraag in transitie’. Ook blikten ze vooruit naar de rol van provincie en gemeente op weg naar het jaar 2050 zonder aardgas.

Wethouder Tromp vertelde de gedeputeerde dat hij na de zomer in actieve samenspraak met ondernemers en inwoners gaat inventariseren welke concrete plannen en innovaties op het gebied van duurzaamheid vanaf 2018 op de agenda kunnen komen voor concrete uitvoering. Daarvoor wil hij in november bij het vaststellen van de begroting 2018 de middelen vrijmaken.

Tijdens een rondleiding over het zwembadterrein kregen wethouder en gedeputeerde te zien hoe De Zien met een vernuftig op zonnekracht werkend systeem van ‘heatpipes’, volledig zonder aardgas het zwembadwater op een aangename temperatuur houdt. Ter afsluiting van het bezoek doken gedeputeerde en wethouder in het 23 graden warme water van De Zien, dat vanwege de stromende regen uitgestorven was.

Foto:

Wethouder Antoine Tromp (links) en gedeputeerde Jack van der Hoek staan klaar om de temperatuur van het water van De Zien te testen (foto: gemeente Uitgeest).