Gedeelde winst Vincent Beentjes en Alwin Hes

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes heeft vorige week donderdagavond de snelste tijd gereden in de wekelijkse tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh. Op deze winst viel het nodige af te dingen, omdat op de uitgedraaide scorelijst bovenaan de naam van Alwin Hes prijkte en niet die van de winnaar. Wat zat hier achter?

Het spelletje gaat over een individuele tijdrit over tien omlopen, waarbij alle renners voorzien zijn van een transponder voor de elektronische tijdwaarneming. Dankzij deze technische ondersteuning heeft de jury de handen vrij voor andere zaken dan kruisjes zetten en de stopwatch in de gaten houden. De deelnemers kunnen dan om de beurt starten, maar aangezien Vincent Beentjes zijn transponder per abuis thuis had laten liggen, had hij met Alwin Hes bedisseld als koppel te vertrekken, zodat zijn tijd identiek aan die van Hes zou zijn. Deze inventieve actie van het koppel Beentjes/Hes was de altijd attente jury ontgaan.

Nu gebeurde het echter, dat Alwin Hes een lekke band kreeg en Vincent Beentjes verder kon en wilde, maar geen transponder om zijn enkel had. Het niet alleen snel op de mountainbike zijnde stel, wist in een mum van tijd de enkelband te doen verhuizen naar het been van Beentjes, waardoor die zijn rit kon voltooien. Dat resulteerde uiteindelijk in de snelste tijd onder de naam van Alwin Hes, die al een poos aan de kant stond door zijn voornoemde lekke band. De jury voelde zich ietwat ongemakkelijk en gooide het twistpunt in de groep. De deelnemers oordeelden in dit laagdrempelig sportgebeuren het saamhorigheidsgevoel hoog in het vaandel te hebben en verklaarden de actie ditmaal legitiem, maar niet voor herhaling vatbaar. (Foto: Pixabay)

Uitslag:

1. Vincent Beentjes ,Castricum (52.23 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (53.49 min); 3. Koen Konst, Castricum (54.47 min); 4. Bob Scholten, Akersloot (55.37 min); 5. Pieter Bak, Westzaan (56.11 min); 6. Koen Jansen, Schagen (56.44 min); 7. Gerrit Jansen, Schagen (56.44 min); 8. Jelte Buur, Akersloot (57.13 min); 9. Floris van Woesik, Krommenie (57.51 min); 10. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (60.00 min).