Gebroeders Pepping in vorm

Limmen – Op vrijdag 26 januari speelden de schakers van SV Vredeburg de vijftiende ronde van de interne competitie. Dertien tafels, borden, spellen en klokken waren nodig.

Koploper Luc Janssen bestendigde zijn leidende positie via een degelijke overwinning op Tars Wanders. Toen Janssen met een ijzersterke toren op de zesde rij kwam, was er voor Wanders een onaangename keuze: dameverlies oplopen of een mataanval tegen krijgen. Enkele zetten later staakte Wanders de ongelijke strijd. Gebroeders Nico en Chiel Pepping baarden opzien door beiden een remise te scoren tegen een op papier veel sterke tegenstander. Nico Pepping bereikte zijn sterke stelling na enkele mindere zetten van tegenstander Dick Aafjes.

Chiel Pepping en Theo Al bereikten een gesloten eindspel met aan weerszijden nog een toren en vijf pionnen, waarna de vrede getekend werd. Peter Zeeman had in zijn partij tegen Bert Hollander een plannetje gesmeed, maar overzag daarbij dat de dame van Hollander nog controle had over het cruciale veld h3. In plaats van tot winst leidde ‘het plannetje’ tot stukverlies en even later tot een nul.

Samer Alrayes probeerde het tegen Harold Ebels met een scherpe koningsaanval. Via een slim tussenschaakje kon Ebels echter een paard veroveren en daarmee de angel uit de stelling halen. Gedecideerd schoof Ebels vervolgens naar het volle punt. Barry Blekemolen en Bob Stolp toverden een spectaculair schaakgevecht op het bord. Als een wurgslang snoerde Stolp zijn opponent steeds verder in. Door het hevig verweer van Blekemolen duurde het nog tot zet 78 alvorens Stolp het punt kon bijschrijven.

Cédric Lagarrigue speelde een mooie partij tegen Jaap-Jan Min en wist de zege te boeken doordat twee ver opgerukte, goed samenwerkende pionnen op de c- en d-lijn door Min niet meer waren te stoppen. Al na een zet of tien verloor Marlies Sturk een stuk in haar partij tegen Ed Stolp. Daarna was het voor Sturk nog een zet of twintig ‘vechten tegen de bierkaai’. Met een gemene zet van een loper pende Gijs Pouw een toren van Bas van Vliet. Met de resulterende kwaliteitswinst legde Pouw de basis voor een knappe overwinning. Komende vrijdag staat de zestiende ronde van de interne competitie op de rol. (Foto: Pixabay)