Geboortekoffer van brandweer

Castricum – Ben je net een paar dagen oud, krijg je die leuke geboortekoffer van de brandweer! Het overkwam Jonah Mous, die vorige week werd geboren in onze gemeente. Zijn ouders Thomas en Annika kregen de eerste koffer overhandigd door burgemeester Toon Mans. De inhoud van de koffer helpt de ouders vooral om hun huis brandveilig(er) te maken en zo brand te voorkomen.

De hele maand oktober deelt de brandweerafdeling van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord de geboortekoffer als cadeau uit aan ouders die aangifte doen van de geboorte van hun kindje. Dit alles in het kader van de Nationale Brandpreventieweken en de landelijke campagne ‘Hé doe je deur dicht’. De geboorte van een kind is namelijk vaak reden voor ouders om ’s nachts deuren open te houden waarmee bij een brand de rookverspreiding in huis veel meer kans krijgt. Voor de Veiligheidsregio reden om, samen met gemeenten, jonge gezinnen te helpen hun huis brandveiliger te maken. ,,Want, als we de toekomstige generatie bewust willen maken van brandveiligheid, moeten we van jongs af aan investeren, zodat brandveiligheid een vanzelfsprekendheid wordt’’, aldus de burgemeester.

In de koffertjes zitten onder andere een rookmelder, een tegoedbon voor een gratis woningcheck, informatieve flyers, en een slabbetje. Het koffertje kan het kindje later als speelgoedkoffer gebruiken.