Geboorteboekje als welkom voor pasgeboren baby’s

Castricum – Jonge ouders die de geboorte van hun kindje komen melden bij de publieksbalies van de gemeente Castricum ontvangen vanaf nu het gemeentelijke geboorteboekje. Het eerste exemplaar mochten de ouders van de pasgeboren Luca voor hem in ontvangst nemen, uit handen van burgemeester Toon Mans. Grote zus Sofia was er ook bij.

Luca is net geboren en mocht nu al op de foto met de burgemeester. Zijn ouders Marco Vreede en Chantal de Lie namen voor hem het splinternieuwe geboorteboekje in ontvangst. Het boekje heeft als titel ‘Samen met Charlie en Robin op avontuur’ en heeft tekeningen in primaire kleuren. Ook bevat het een korte, rijmende tekst die gaat over locaties in de gemeente en de omgeving die voor kleine kinderen bijzonder zijn en de moeite waard om te bezoeken. Het boekje gaat over de gemeenten Castricum, Bergen, Heiloo en Uitgeest en is ontworpen in hun gezamenlijke opdracht.

Burgemeester Toon Mans: ,,We kregen de vurige wens van jonge ouders om het moment van de geboorteaangifte aan de balies meer te laten sprankelen. Dit boekje is een echt cadeautje geworden dat we vanaf nu meegeven bij die gelegenheid.’’ Zo heet men de baby welkom in deze gemeente: ,,Straks kun je fijn op avontuur met je ouders, om de mooie natuur, speelplekken en lokale cultuur te ontdekken in onze gemeente.’’ Het boekje is gemaakt voor de gemeenten Castricum, Bergen, Heiloo en Uitgeest door Kid Marketeers en de BUCH Werkorganisatie. (Foto: aangeleverd)