Gebakkraam vanaf zaterdag weer in Geesterduin

Castricum – Nog een paar dagen wachten…! Dan staat John van Dam met zijn overheerlijke oliebollen, appelflappen en luxe bollen er weer…! Al zo’n dertig jaar is John, wanneer het einde van het jaar nadert, een vertrouwd gezicht in winkelcentrum Geesterduin ter hoogte van Albert Heijn. En omdat het winkelcentrum flink is opgeknapt, kon John natuurlijk niet achterblijven. Hij kocht een gloednieuwe verkoopwagen, waarin de vers gebakken bollen straks klaarliggen om door de klanten te worden meegenomen.

Afgelast

Voor John was het jaar 2020 in zakelijk opzicht tot nu toe een rampjaar. Toen hij de nieuwe verkoopwagen aanschafte, kon hij nog niet vermoeden dat het voertuig een groot deel van het jaar noodgedwongen in de stalling moest blijven staan. ,,Had ik dit vooraf geweten, dan had ik deze wagen nog niet gekocht’’, vertelt hij. Normaal gesproken draait hij eind maart al zijn eerste kermis met de oliebollenkraam. Op dat moment lag Nederland grotendeels plat door de uitbraak van het coronavirus. De kermis op de Brink in Castricum was begin augustus zijn eerste kermis. Toen was al een groot deel van het seizoen voorbij. Maar ook het resterende deel kon niet worden afgemaakt. ,,Alleen in augustus en september heb ik kunnen draaien, toen werd opnieuw alles afgelast.’’

Assortiment

Omdat we ook de komende maanden vaker dan gewoonlijk thuis moeten blijven, hoopt John dat men het daar gezellig gaat maken en natuurlijk hoort een schaal verse oliebollen daarbij. Ze zijn er in naturel uitvoering of met rozijnen. Daarnaast zijn er appelbollen in twee varianten, te weten een exemplaar met alleen appel erin en een appelbox deluxe met daarin naast appel ook krenten en rozijnen. Verder een groot aantal luxe specialiteiten, zoals de Berlinerbol, rumrozijnenbol, gemberbol, kersenbol, bananenbol, chocoladebol, amandelspijsbol en voor de liefhebbers van hartige hapjes de hamkaasbol. Natuurlijk is er ook de traditionele appelflap. Al dat lekkers is van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 18.00 verkrijgbaar. Ook open op koopzondag. (Foto: aangeleverd)