Gat in luifel station hersteld

Castricum – Het is een raadsel hoe het een waaghals gelukt is om bij de splinternieuwe luifel van het station te komen, maar tot grote schrik van ProRail bleek er na vorig weekend een gat in het doek te zijn gemaakt. Dat is inmiddels weer dichtgemaakt.

Door Hans Boot

De steigers rond het volledig gerenoveerde NS-station van Castricum zijn nog maar net weggehaald en de officiële opening laat niet lang meer op zich wachten. Het bedrijf Poly-Ned mocht afgelopen donderdag echter weer een hoogwerker van stal halen om het doek van de luifel te herstellen. Daarin was waarschijnlijk in de nacht van 1 op 2 mei met een mes een gat aangebracht. ProRail gaat ervan uit dat het om vandalisme gaat en dat de dader via een van de dragende zuilen naar boven is geklommen, want daar zijn voetstappen gevonden. Daarom is aangifte gedaan en zijn er camerabeelden in de buurt opgevraagd. Om dit soort calamiteiten in de toekomst te voorkomen, is er inmiddels bekleding op de zuilen aangebracht en is beklimming niet meer mogelijk. Bovendien zullen er binnenkort camera’s op het station worden geplaatst.

Geföhnd

Vooralsnog is ervoor gekozen om het gat te dichten en niet de gehele overkapping te vervangen. Dan zouden de lampen, inclusief bedrading, verwijderd moeten worden en opnieuw worden teruggebracht. Dat zou volgens ProRail tienduizenden euro’s kosten. Nu is dus volstaan met een tijdelijke reparatie, waarover Peter Wardenier van Poly-Ned zegt: ,,We zijn om 08.00 uur begonnen en drie uur later was de klus geklaard. Eerst is er een kruis in gesneden en dat is rond gemaakt om de krachten te verdelen. Vervolgens hebben we er van boven en van onderen een nieuw stuk doek tegenaan geföhnd om het gat te dichten.” (Foto: Hans Boot)