Gaia uit Italië zoekt een warm thuis in deze regio

Regio – Eind augustus is het zover. Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Gaia. Voor haar is het team van High School Holland op zoek naar een gastgezin in deze regio, waar ze kan verblijven tot aan de zomervakantie van 2022.

De 17-jarige Gaia uit Italië is een optimistische en vriendelijke meid met een passie voor reizen. Haar droom is om de hele wereld rond te reizen, nieuwe culturen te ontdekken en mooie plekken te fotograferen. Daarnaast gaat ze ’s winters graag langlaufen en heeft ze een poosje atletiek beoefend. Gaia heeft al eerder bij een gastgezin gewoond voor een periode van twee weken. Het lijkt haar leuk om nu langer bij een gastgezin te verblijven, zodat ze het gezin beter leert kennen. ,,Ik hoop dat Nederland mijn tweede thuis kan worden, waar ik vrienden en familie heb die altijd een deel uit zullen maken van mijn leven.”

Evaringen van anderen

De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. Gastmoeder Karen: ,,Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn dat wel de meeste Italianen. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden. Gelukkig hebben we geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving met een totaal nieuw gezin!”

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een coördinator van High School Holland. Deze coördinator organiseert lokale tripjes en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom COVID-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning, de overige kosten zijn voor rekening van de student of voor Travel Active. Neem contact op met het High School Holland (highschoolholland@travelactive.org / 085 2224810) of bezoek de website www.travelactive.nl/high-school-holland voor meer informatie. (Foto: Travel Active)