Ga mee op wijksafari in de gemeente Castricum

Castricum – Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering.

Maar er is meer. Een groene tuin is goed voor de gezondheid? In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk. Bovendien helpt een groene tuin ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egels. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving. Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren.

Programma wijksafari

Hoe richt je je tuin in zodat je een fijne tuin hebt en tegelijk heftige droogte en regen kunt doorstaan? Als je nieuwsgierig bent naar het antwoord, ga dan mee op wijksafari. De wijksafari, een wandeling langs de tuinen in de buurt, geeft goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. De wandeling duurt ongeveer een uur en wordt begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming.

Daarnaast is er gelegenheid tot het bezoeken van de plantjesmarkt. Deelnemers kunnen ook een lezing bijwonen over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen en is er een apart kinderprogramma. De wijksafari start om 13.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Data wijksafari’s

19 september: Akersloot-Noord
7 oktober: Bakkum-Zuid

Voor het programma en opgave kan men naar info@degroenereiger.nl mailen. Opgeven is verplicht. Tijdens de wijksafari wordt rekening gehouden met de grootte van de groep, zodat de coronamaatregelen kunnen worden gewaarborgd.